Wejshag satsar på Skara FC i tre år till

maj 24, 2024 11:05:09 Lennart Persson

Kristian Wejshag gästade i tisdags och berättade bland annat om sin satsning på Skara FC.

Målet är att Skara FC skall bli Skaraborgs näst bästa fotbollsklubb – efter Skövde AIK.

Det är skälet till att Kristian Wejshag har gått in med både stora pengar och stort engagemang i Skara FC.

Kristian brukar ge sina projekt tre år. Han är nu inne på sitt tredje år på sin satsning i Skara FC.

-Det kommer att bli tre år till.

Det avslöjade Kristian när han i tisdags gästade sällskapet i Prubbasalen. Kristian blev vår sista gäst för vårsäsongen.

Ifjol spelade Skara FC i division 4. I år är laget ett topplag i trean. Kristian ser stora möjligheter att Skara FC skall spela i division 2 nästa år.

-Jag tycker att Skara har ett tillräckligt bra lag för att kunna vara med och kriga i toppen det här året, säger Kristian.

Laget har inlett serien på bästa sätt. Av de sju spelade matcherna har Skara vunnit fyra, spelat oavgjort i tre. Det innebär att laget toppar division lll Nordvästra Götaland med sina 15 poäng.

Med Kristian Wejshags resurser i ryggen har Skara FC gjort flera uppmärksammade värvningar de senaste åren. För två år sedan kom Oliver Jonsson och Rasmus Arvidsson från Lidköpings FK.  Ifjol slog Wejshag till med Anton Lans från Öis i Superettan.

-Det var nödvändigt att få in en kille som Anton. Skara FC visade då att det var allvar med den här satsningen, säger Kristian.

Inför årets säsong återvände Linus Bock till moderklubben Skara FC. Han som ifjol tillhörde IFK Skövdes bästa spelare i division ll. Dessutom kom Kristijan Nikolla från Lidköping.

-Linus var en spelare som vi absolut ville ha hem till Skara Nikolla är, som alla vet, en mycket duktig fotbollsspelare, säger Kristian.

Självklart har värvningarna kostat en hel del pengar. Samtidigt finns det andra komponenter som är viktiga.

-Vi försöker att hitta helhetslösningar för spelarna som kommer hit. Det kan handla om jobb eller utbildning, säger Kristian.

En annan del i satsningen är ett samarbete med Skövde AIK. Kristian har gått in som sponsor i Superettan-klubben. I gengäld har Skara FC fått löfte om lån av unga och lovande spelare från Skövde AIK:s akademi. I den senaste matchen (mot Sörstafors-Kolbäck) fanns fyra ungdomar från Saik med i Skaras lag.

Stadsfester (som gick på tok), låtskrivande, cykelstall och travhästar är några andra saker som Kristian satsat på under åren.

När Kristian Wejshag nu gått in i fotbollen är satsningen stor. Han till och med talar om att Skara FC kan vara ett lag för division l om några år.

LP

 

  Tidigare  WI-tidningar