Om oss

Om Skara IHS

Skara Idrottshistoriska Sällskap bildades en vårdag 1994 i Skaras gamla bibliotekslokaler. Närmare 50-talet medlemmar samlades ihop ganska snabbt och sällskapet fick en flygande start i arbetet med att dokumentera idrottshistoriken i den anrika gamla staden Skara. Fem föreningar var drivande vid starten av det Idrottshistoriska Sällskapet. Det var IFK Skara, Skara IF – SI, Istrums SK, Skara SS (Simsällskap) och Skara MK.
Första lokalen 1994 var på Skolgatan 9. Senare flyttade föreningen till större lokaler vid Vilan-området.

Styrelsen samlas en gång i månaden och det hålls naturligtvis ett årsmöte för alla medlemmar. Nuvarande ordförande är Lennart Persson. Dessutom arrangeras så kallade idrottskaféer lite då och då. Föreningen placerar också ut montrar i Skara.

Varje tisdag samlas ett stort antal entusiaster i klubblokalen och berättar om olika idrottsliga händelser. Dessa träffar ger äldre idrottsliga händelser nytt liv, och minnena avlöser varandra. Du är varmt välkommen en tisdag kl 14:00.

Skara Idrottshistoriska Sällskapet delar också ut ett årligt stipendium. Det tilldelas en lovande ungdom från varje kön. Föreningen ingår i den så kallade “Femklövern”som består av Idrottshistoriska sällskap i Vadsbo (Mariestad), Lidköping, Karlsborg, Tibro och Skara.

Du som inte är medlem är välkommen att kontakta någon i styrelsen. Medlemsavgiften är 150 kronor/år och kan sättas in på bankgiro 393-5038, eller swish 123 203 40 80. Du  kommer då  att få den mycket populära Westgöta Idrottshistorika Sällskaps tidning, fyra gånger per år.
Välkommen in i gänget!