Torbjörn roade många

september 15, 2022 10:09:57 admin

Torbjörn Nilsson var en populär gäst i Skara.

Vi var många som fick möjligheter att njuta av Torbjörn Nilssons fotbollskonster. I tisdags var vi nästan 100 personer som fick njuta av hans berättarkonst.

När Torbjörn Nilsson gästade Vilanhallen blev det en uppskattad timma där fotbollsikonen berättade om sin fotbollskarriär och gav sina tanka om livet i övrigt.

 

I samarbete med RF-Sisu fick vi besök av ikonen Torbjörn Nilsson. Idrottskonsulenten Åsa Bogren gav oss möjligheten. För oss alla blev det en härlig stund i Vilanhallen.

Torbjörn Nilsson anses som en av Sveriges bästa fotbollsspelare genom tiderna. Framför allt i Göteborg. När GP, i början av 90-talet, hade en omröstning om Nya Ullevis mest populära idrottsutövare genom tiderna blev det Torbjörn Nilsson som vann. Före storheter som Ingemar Johansson, Ove Fundin och Herb Eliott.

Torbjörn förärades två sittplatser på arenans hedersläktare. I alla framtid. När jag i tisdags frågade om han har platserna kvar blev svaret ja.

-Däremot har det ju bytts ut många vaktmästare under åren, ibland får jag påminna om mina platser, säger han.

Karriären började i Jonsered. Torbjörn gjorde sig snabbt känd som en lovande fotbollsspelare. Han kunde det mesta. Framför allt att göra mål.

Flera allsvenska klubbar knackade på dörren. Torbjörn var ett eftertraktat byte. En dag hörde den legendariske Anders Bernmar av sig. Han som kallades ”Rövarn” och såg till så att IFK Göteborg blev ett storlag.

-Anders bjöd hem mig för att dricka te. Det händer några gånger, säger Torbjörn.

Eftersom Blåvitt då låg i division l var Torbjörn inte särskilt intresserat. Då kom avgörandet. Bernmar berättade att IFK skulle göra en stor satsning. De både landslagspelarena Björn Nordqvist och Ove Kindvall skulle värvas.

-Eftersom Ove Kindvall var min idol ville jag gärna spela med honom. Jag skrev på för IFK Göteborg, säger Torbjörn.

  Tidigare  WI-tidningar