Tommy Söderberg gästade

maj 18, 2020 09:05:00 Janne Åberg

Ett 80-tal personer bänkade sig i Roser’s Salonger  för att lyssna till Tommy Söderberg. Inbjuden av Skara Idrottshistoriska Sällskap och Skara IF.
Det blev ett par intensiva timmar med en som alltid engagerad Tommy. Som pratade om sin egen inte särskilt framgångsrika karriär som fotbollsspelare. Vidare till tränarkarriären med bland annat tränaruppdrag i både Djurgården och AIK

– Pappa var ju gnagare så han blev inte särskilt nöjd när jag berättade om att jag skulle träna Djurgården. Så småningom blev det AIK även för sonen Söderberg.
Han förde ju ”Gnaget” till SM-guld 1992.

Kvällen handlade förstås mest om Tommys tid som förbundskapten för A-landslaget (1998- 2004). Under den tiden var Sverige i EM-slutspel två gånger och VM-slutspel en gång.

Den humanistiska sidan av Tommy Söderberg kom också fram. Tommy ställer ofta upp för de i samhället som har det jobbigt. Han åker till exempel regelbundet till ungdomsvårdsskolan på Visingsö för att prata med killar som har hamnat snett i livet.

Utan tvekan är Tommy Söderberg en person med många goda egenskaper. En förebild och ledsagare i den svenska idrotten.
Efter två timmar, som gick väldigt snabbt, applåderas Tommy Söderberg av den nyfikna publiken. Om Tommy själv hade fått bestämma hade han nog gärna hållit på i två timmar till.

  Tidigare  WI-tidningar