Sven-Ove Andersson blev ny kassör

januari 26, 2023 10:01:07 Lennart Persson

Skara Idrottshistoriska Sällskap kan se tillbaka på ett fint verksamhetsår 2022. De regelbundna tisdagsträffarna har oftast lockat många för att lyssna på våra gäster. Under året genomfördes också en resa till Degerfors. Där besöktes fotbollsmuseet inför matchen mellan Degerfors och Helsingborg.

2022 delades det första stipendiet ut i Bosse Persson och sällskapets ungdomsstipendium. Första stipendiaten blev Skara HK:s Joel Johansson som fick ta emot checken på 2 000 kronor i Skara Idrottshall.

I samband med det delades också diplomen ut till två av de nyinvalda i Skara Hall of Fame, Glenn Magnusson och Mats Magnusson. Elisabeth Enhörning fick sitt diplom i samband med sommarfesten i Skara. Den här trion valdes in 2021 men utdelningen försenades på grund av pandemin.

Sällskapet har 195 medlemmar. 15 nya tillkom under 2022. Ekonomin är god. Verksamhetsåret gav en vinst på 9 700 kronor. Medlemsavgiften fastställdes till 100 kr.

När vår förre kassör slutade för tre år sedan hoppade Kristina Berglund in som en tillfällig lösning. Nu blev hon avlöst av Sven-Ove Andersson.

Sven-Ove Andersson tar över räkenskaperna från Kristina Berglund.

-Vi är mycket tacksamma över att Kristina har ställt upp och skött det här uppdraget, sa vice ordföranden Kjell Nordström när han tackade av Kristina med en blombukett och ett presentkort.

Camilla Helander berättade om den kommande utbyggnaden av Vilanomårdet.

35 personer slöt upp på årsmötet som avslutades med att Camilla Helander, enhetschefen för kultur och fritid i Skara kommun, berättade om den fortsatta utbyggnaden av Vilanområdet.

Valen, styrelsen: Lennart Persson (ordförande), Kjell Nordström (vice ordförande), Benny Ternemar (sekreterare), Sven-Ove Andersson (kassör), Bosse Persson, Bengt Andersson och Lars-Olof Larsson (ledamöter).

Klubbmästare: Jan-Åke Ek.

Revisor: Roger Johansson.

Valberedning: Anders Jacobsson, Kjell Nordström, Jan-Åke Ek.

 

 

  Tidigare  WI-tidningar