Skara missade finalen med en poäng

januari 23, 2023 15:01:36 Lennart Persson

I torsdags avgjorde en av semfinalerna i WIS frågesport i idrottskunskap. Skövde IHS stod som värd i Kulturfabriken i Skövde. Förutom Skövde och Skara deltog Vadsbo och Karlsborg.

Tyvärr kunde vi inte ställa upp med vårt starkaste lag efter ett par återbud. Framför allt saknades vårt ankare Bengt-Ove Torstensson. Därför fick vi kasta in två reserver, Kjell Nordström och Lennart Persson. De kompletterade lagkaptenen Jan-Åke Ek.

Karlsborg tog tidigt hand om ledningen. Laget höll den sedan under alla 20 frågorna även om Skara bara fick ge sig med en enda poäng. Avgörandet kom i en fråga som handlade om speedway. Vi valde länge på Tony Rickardsson och Ove Fundin. Vårt svar blev till slut Fundin. Rätt svar var Rickardsson som Karlsborg svarade.

Karlsborg vann till slut med 14 poäng före Skara som hade 13,  Vadsbo fick tolv poäng och Skövde tio. Finalen avgörs i Vara i samband med WIS årsmöte.

-Trots förlusten skall vi vara nöjda med vår insats, säger lagkapten Ek.

Janne Åberg var tävlingsledare. En av gästerna var WIS ordförande Roland Gustafsson som glädjande nog är på benen igen efter en lång sjukdomsperiod.

PS. Glöm inte årsmötet i morgon, tisdag. Vilanhallen. 14.00.

LP

Jan-Åke Ek och Kjell Nordström pratar taktik med Skövde AIK:s Janne Svartén i pausen. Foto: Urban Brumm.

  Tidigare  WI-tidningar