Mats och Glenn hedrades i Idrottshallen

december 5, 2022 10:12:18 Lennart Persson

Jan-Åke Ek och Bosse Persson från Skara IHS med Mats Magnusson, Joel Johansson och Glenn Magnuss. Foto: Bengt Andersson.

 

I lördags, i samband med matchen mellan Skara HF och Skuru, delades diplomen ut till två av de  nyinvalda medlemmarna i Skara Hall of Fame, Glenn Magnusson och Mats Magnusson.

Dessutom fick Skara HK:s Joel Johansson ta emot det första stipendiet ur Bosse Perssons och Skara IHS:s stipendiefond.

Skara Hall of Fame:

Nr 9 Glenn Magnusson

En av Sveriges bästa cyklister som under några år tävlade för Skara Cykelklubb. Han tävlade med framgång i de stora etapploppen. Glenn vann tre etappsegrar i Giro d´Italia och blev totalvinnare i Giro di Puglia. Han är en av få svenskar som kört alla de tre stora etapploppen: Tour de France, Giro d´Italia och Vuelta á Espania.

Glenn var proffscyklist under sex år i fyra olika stall. Har kört tio VM och tre OS. Glenn har vunnit har två JSM-guld, är svensk mästare och nordisk mästare i linjelopp och svensk mästare i lagtempo.

Motivering:

”Glenn Magnusson är en av Sveriges bästa cyklister genom tiderna och hade stora framgångar bland världens bästa cyklister unga många år.”

 

 

Nr 11 Mats Magnusson

 

Mats började spela handboll i Skara HK som tioåring. Han blev senare en av A-lagets viktigaste spelare. En mittsexa som alltid gav allt. Efter sin aktiva tid har Mats varit en klippa i föreningen.

I över 60 år har Mats Magnusson varit SHK trogen. Som spelare, ledare och styrelseledamot. Han kan utan tvekan kallas ”Mr Skara HK”. Ingen har betytt mer för klubben än Mats Magnusson.

Motivering:

”Mats Magnusson har i över 60 tjänat Skara HK. Hans insats som spelare och ledare har varit oerhört betydelsefull för klubben.”

 

Bosse Perssons och Skara Idrottshistoriska Sällskaps ungdomsstipendium

Joel Johansson fick ta emot Bosse Perssons första ungdomsstipendium. Foto: Bengt Andersson

 

Joel Johansson, Skara HK

I samband med Bosse Perssons 80-årsdag, för snart tre år sedan, instiftades Bosse Perssons och Skara Idrottshistoriska Sällskaps Ungdomsstipendium.

Den första stipendiaten är Joel Johansson i Skara HK.

Joel har på kort tid tagit enorma kliv i sin handbollsutveckling. 15-åringen har en blick och speluppfattning som imponerat så mycket att han under året varit med i regionens distriktslag.

Motivering:

”En lovande spelare som siktar högt”.

 

LP

 

 

 

  Tidigare  WI-tidningar