Lyckad utflykt till Ardala GoIF

april 26, 2024 10:04:34 Lennart Persson

Hans Krause, Leif Bertilsson, Sivert Skoglund och Claes Hellner. Fyra veteraner i Ardala GoIF.

Besöket hos Ardala GoIF i tisdags blev både lyckat och lärorikt. Vi togs emot av några av föreningens veteraner. Bland dessa fanns Claes Hellner som var med i den första styrelsen när Ardala GoIF bildades 1966. I föreningen finns runt 250 medlemmar.

Leif Bertilsson berättade om klubbens historia. Fotbollen har varit grundbulten i Ardala GoIF. Men det har utövats många idrotter i föreningens regi.

Under ett par år spelades det ishockey på rinken vid idrottsplatsen. Vi fick veta att när Ardala vann sin första hockeymatch så gjorde Kjell Nordström ett av målen. Stora Mellby stod för motståndet.

Efter ett par år bildades Skara IK som då tog över både verksamhet och utrustning från Ardala GoIF.

Leif Bertilsson informerade om föreningens historia och verksamhet.

Föreningen hade också under en period en skidsektion, som lades ned 1980. Skidåkarna hade ett elljusspår som mätte 1,2 kilometer.

-Det krävdes några varv om man ville köra en tremil, säger Leif Bertilsson.

Bordtennis, gymnastik och boule är andra idrotter som funnits på föreningens program. Ardala GoIF har till och med varit medlem i Svenska Gångförbundet.

Fotbollen är alltså den sport som mest förknippas med Ardala GoIF. Daniel Andersson berättar att föreningen har cirka 115 aktiva barn i ungdomslagen samt 20 – 30 barn i fotbollsskolan. Sju lag är anmälda till seriespel. I föreningen finns 15 ungdomsledare.

Hans Krause, en gång i tiden tuff spelare i Skara IF, och Leif Bertilsson.

En väsentlig del i klubbens verksamhet är Junicupen. 80 lag var med ifjol.

-För föreningen är Junicupen mycket viktig, inte minst ekonomiskt, säger Daniel Andersson.

A-laget har oftast hållit till i division 5 och 6. Men ett år var faktiskt Ardala GoIF uppe i trean. I år spelar laget i division 4. Från och med i år har föreningen också ett damlag i seriespel.

Mikael Mörk är den bästa fotbollsspelaren som fostrats i Ardala GoIF. Han är sedan några år tillbaka en bärande spelare i Skövde AIK:s lag i Superettan. Tyvärr är Mikael skadad och det är ovisst när han kommer tillbaka.

Bengt Andersson och Bruno Karlsson var två av gästerna i Ardalas klubbstuga.

Träffen i Ardala avslutades med fika i en fullsatt klubblokal. Många minnen väcktes då till liv hos gäster och värdar.

LP

  Tidigare  WI-tidningar