Lyckad träff på Axevallatravet

mars 29, 2023 18:03:28 Lennart Persson

Stefan Perssons travintresse väcktes av Curt ”Laxå” Andersson.

25 av Sällskapets medlemmar gästade i tisdags lunchtravet på Axevalla. En lyckad utflykt. Framför allt för en av medlemmarna som lyckades vinna några tusenlappar.

Träffen inleddes med en rundvandring på stallbacken. Där dök travkusken Stefan Persson upp, Skaragrabben som leder den allsvenska kuskligan. Stefan berättade att det var Curt ”Laxå” Andersson som fick honom att bli intresserad av travet. Stefans familj och Curt var grannar en gång i tiden.

Curt D Andersson var förresten med när Skara Idrottshistoriska Sällskap bildades och var också en gång i tiden sällskapets ordförande. Curt var en mycket duktig fotbollsspelare och blev sedan travtränare på Axevalla.

Roger Morell, Axevallas vd, berättade om verksamheten på Axevallatravet och det nybygge som sker i anslutning till banan. Ett stort utbildningscentrum för hästsport.

En mycket god köttbullsmacka från stallfiket serverades under tiden som hästarna sprang. Alla tycktes vara nöjda med timmarna på Axevalla och önskade att ett besök på Axevalla blir en årligt återkommande aktivitet.

  Tidigare  WI-tidningar