Konståkarna i Skara kan träna varje dag

februari 1, 2024 11:02:55 Lennart Persson

Åkarna i Skara Konståkningsförening. Bilden från klubbens hemsida,

1977 bildades Skara Konståkningsförening. En förening som under åren haft sina svackor, som de flesta idrottsföreningar. Just nu verkar det dock som om just denna förening är mycket aktiv och lever ett gott liv.

 I tisdags gästades vi av ordföranden i Skara Konståkningsförening, Erica Areflykt. Runt 35  av sällskapets medlemmar fick lyssna till henne om klubbens utveckling genom åren och hur verksamheten ser ut idag.

2016 hade föreningen 17 åkare. De hade då nio istimmar i veckan fördelade på tre dagar. Idag kan de aktiva träna alla dagar i veckan. Totalt förfogar föreningen över 24 timmar per vecka i Skaras ishall.

Föreningens ordförande Erica Areflykt berättade om klubbens verksamhet.

För en konståkare duger det inte med ”vanliga” skridskor. Skaras aktiva brukar åka till en affär i Stenungsund för att köpa skridskor som är avsedda för konståkning. Ett par kostar runt 14 000 kronor.

-De brukar hålla i ett och ett halvt år. Sen blir det till att köpa nya, säger Erica.

I Skara är det bara tjejer som är aktiva i klubben. Inte en enda kille alltså.

-Tyvärr är det så. Vi vill gärna ha med killar och jag hoppas att det kommer någon som är beredd att bryta trenden, säger Erica.

I Skara Konsåkningsförening finns bara avlönade tränare. Just nu har klubben en heltidsanställd tränare och en som är anställd på 75 procent.

Sällskapets Alf Ek tackar Erica med en honungsburk från Alfs egna bin.

Erica ser ljust på framtiden i Skaras Konståkningsförening. Klubben har varit nere och vänt i botten och är nu uppe på toppen igen.

-Självklart hoppas vi får in fler åkare som verkligen vill satsa på konståkningen, säger Erica.

LP

  Tidigare  WI-tidningar