Jörgen blev hämtad av polisen

oktober 25, 2022 15:10:54 Janne Åberg

Skara HF:s ordförande Håkan Persson tillsammans med Jörgen Lundh som avgick i våras.
Skara HF:s ordförande Håkan Persson tillsammans
med Jörgen Lundh som avgick i våras.

23 SEP 2022 20:1

I slutet av 1970-talet följde Jörgen Lundh med Roland Arlehov till handbollen i Hangelösa HF. Några år senare blev Jörgen ordförande i klubben. Men starten blev inte riktigt som han hade tänkt sig.
-Vi fick en revision på oss, fem år tillbaka. Allt hade inte skötts på rätt sätt. Därför åkte vi på en rejäl skattesmäll på 200 000 kronor, säger Jörgen.

Läget var allvarligt. Så i lla att polisen kom till Jörgens arbetsplats i Kvänum och hämtade in honom till förhör. De ekonomiska bekymren innebar att klubben dra sig ur allsvenskan och börja om i division lll.

Det berättade Jörgen inför 40-talet medlemmar på sällskapets tisdagsmöte i Vilanhallen. Han har varit med sedan 1978 i olika roller. 1999 slogs Hangelösa HF och Stenums IF ihop och blev Skara HF.

De senaste åren har Jörgen varit ordförande för andra gången. I våras lämnade han över till Håkan Persson som också var med på mötet i tisdags.

Numera är Skara HF ett etablerat lag i elitserien. Nu med en ny ordförande alltså. Håkan Persson kommer från höga befattningar i näringslivet. Han hade bestämt sig för att gå i pension. När Nellan Hagman hörde av sig och frågade om Håkan ville ta över som ordförande tvekade han inte särskilt länge.

-Det kändes både jätteroligt och spännande, säger Håkan.

Kanske hade han inte riktigt räknat med hur mycket arbete som krävs för att leda en sådan här förening.

-Jag lägger ned mellan 20 och 30 timmar i veckan. Men fortfarande tycker jag det är mycket roligt, säger Håkan.

Skara HF har haft problem med ekonomin. Tidigare i år gick kommunen och Jula in med betydande belopp för att få klubben på fötter igen. För Håkan Persson gäller det nu att hålla ordning på pengarna. Samtidigt vill han bygga upp en robust struktur för klubben.

-Vi lever med kniven på strupen. Därför är våra sponsorer viktiga. Vi måste också ha bra arrangemang så att publiken kommer tillbaka, säger Persson.

Andra viktiga saker är den sportsliga verksamheten för elitlaget samt ungdomsverksamheten. Håkan vill gärna se fler spelare från de egna leden ta steget upp i A-laget.

Innan pandemin hade Skara HF 750 åskådare i snitt på sina hemmamatcher. När pandemin var över sjönk snittet till 350.

-Skarapubliken är bäst i hela Elitserien enligt alla lagens spelare. Det skall vi vara stolta över och försöka utveckla våra arrangemang så vi blir ännu bättre, säger Håkan.

Håkan Persson berättar att Skara HF omsätter 4,5 miljoner kronor per år.

LP

  Tidigare  WI-tidningar