Arn och handboll avslutade året

december 23, 2023 11:12:58 Lennart Persson

Glenn Frost som Arn Magnusson.

Vårt intensiva verksamhetsår avslutades i onsdags med handboll. Skara HF hade bjudit in oss till matchen mot Aranäs. Vi var cirka 50 medlemmar som fick vara med om en mycket spännande handbollsmatch. I slutsekunderna kvitterade Skara till 30 – 30.

Årets sista gäst var Glenn Frost (12/1). Eller om det var Arn Magnusson? Glenn berättade i varje fall om sin resa som just tempelriddaren Arn Magnusson från Jan Guillous trilogi. I drygt 20 år har Glenn Frost levt med Arn. Som Arn.

Ett av uppdragen var när Kristdemokraterna hade sitt riksting i Skövde. Glenn Frost tog emot deltagarna till häst utanför arenan.

Men inte nog med det. Glenn fick också öppna riksmötet. Han red in på scenen till häst. Vad han skulle säga var inte så viktigt. ”Hitta på någonting bara” var budskapet.

Glenn Frost med Sune Johansson som var en av statisterna i Arn-filmerna.

Ett annat uppdrag var att rida in mitt i sändningen av Bingolotto. Uppdragen blev till slut så många att Glenn Frost fick sluta med sitt ordinarie jobb. Han blev Arn på heltid, mer eller mindre. Och tjänade, enligt egen uppgift, bra med pengar på det.

Glenn Frost blev sedan en viktig pjäs, på flera olika sätt, vid inspelningarna av Arnfilmerna. Vi fick följa hans spännande resa. Glenn Frost berättade entusiastiskt om sina upplevelser.

Vårt verksamhetsår avslutades alltså i onsdags. Skara HF bjöd in oss till matchen mot Aranäs.

Bruno Karlsson provar Arn Magnussons svärd.

Nästa år inleds med ett arbetsmöte i Vilanhallen den 9 januari. Vår första gäst blir Johan Gustafsson. Han var tidigare kanslichef på Västergötlands Fotbollförbund. Nu är han klubbchef i IFK Skövde handboll. Johan kommer till Prubbasalen den 16 januari.

 

Styrelsen önskar alla en God jul och ett Gott nytt år.

  Tidigare  WI-tidningar