Mats Andersson blev bästa skytten

november 16, 2023 10:11:20 Lennart Persson

Mats Andersson är sällskapets nya skyttemästare.

Det blev en hård kamp om pallplatserna när vårt skyttemästerskap avgjordes i tisdags. Till slut blev det Mats Andersson som tog emot guldmedaljen.

 För andra året i rad tog Axvalls Skytteförening emot oss för en kamp i skytte med luftgevär. Ordföranden Hans Eriksson hälsade välkommen och berättade om föreningens omfattande verksamhet.

Vi fick bland annat veta att föreningen bildades 1894. Då som en del av Försvarsmakten. 1943 gjordes en omstart – och den föreningen lever än idag.

Hans Eriksson hälsade välkommen till skytteladan.

Axvalls skytteförening har 120 medlemmar och förfogar över två skjutbanor. Dels en i Brunsbo, dels skytteladan i Axvall – där vi var i tisdags.

Var och en av oss fick efter provskjutning skjuta 20 skott i tävlingsmomentet. Bäst lyckades alltså Mats Andersson som fick ihop 181 poäng.

-Jag har tränat hela veckan i ladan hemma i Hangelösa, sa Mats.

Prispallen. Fr v Kurt Kjelllqvist, Mats Andersson, Lennart Persson. Bakom finns våra värdar Stefan Engström och Hans Eriksson-

Han följdes närmast av Kurt Kjellqvist som blev slagen med minsta möjliga marginal. Kurt sköt 180 poäng. Ytterligare en poäng efter kom Lennart Persson (den yngre) som fick 179 poäng.

Leif Svensson skötte förtjänstfullt protokollet.

Noterbart är att fjolårets vinnare, Jan-Åke Ek, bara var en poäng från pallen med sina 178 poäng.

LP

 

  Tidigare  WI-tidningar