Hoppa till sidans innehåll

Ordförandens tankar


Nya restriktioner. Nya råd.

I slutet av förra veckan kom Folkhälsomyndigheten med nya besked om hur vi skall förhålla oss till pandemin. Besked som för oss är glasklara. Därför sätter vi åter en gång våra tisdagsträffar på paus.

Vi har under en period lyckats genomföra några tisdagsträffar. Vår lokal har möblerats så att det varit möjligt att hålla avstånd. Samt också möjlighet till handtvätt. Under den här perioden har vi varit mellan tio och tjugo medlemmar närvarande varje gång.

För oss som varit med har det varit trevligt. Speciellt de tisdagar då vi har haft ett speciellt program. Som när vi presenterade årets inval i Hall of Fame: handbollsspelaren Heléne Eklund, rallyåkaren Jan-Olof Bohlin och Stig Larsson, mångårig ordförande i Axvalls IF. En intressant gäst var Bosse Österlund. Skaragrabben som blev höjdare i Svenska Ridsportförbundet. Bland annat som förbundskapten.

I tisdags fick vi en oerhört intressant berättelse om när den olympiska elden kom till Skara inför Ryttarolympiaden i Stockholm 1956. Om detta berättade Gullan Alexandersson på ett oerhört roande sätt. Gullan var med den gången, 15 år gammal.

Nu tvingas vi alltså göra ett nytt uppehåll i vår verksamhet. Så snart omständigheterna gör det möjligt återkommer vi med information om när vi kan dra igång tisdagsträffarna igen.

 

I det här sammanhanget vill jag också berätta att SI har ställt in sitt 120-årsjubileum. Det skulle avhållas den 11 november. Dagen då Skara IF bildades. Nu skjuts det alltså på framtiden.

 

Till dess, håll ut.

 

Lennart Persson

 

Uppdaterad: 02 JUL 2020 15:57 Skribent: Lennart Persson
Epost: This is a mailto link

 

 

Nedslag i förening

Äldre nr WI-tidningen

Besök sedan 200602

Web Analytics Made Easy -
StatCounter


 

 

 

Postadress:
Skara Idrottshistoriska sällskap
Lennart Persson, Rådhusgatan 12 lgh 1103
541 30 Skövde

Kontakt:
Tel: 0725291291
E-post: This is a mailto link

Se all info