Hoppa till sidans innehåll

Minnesord Kent "Birka" Björk

11 AUG 2020 12:18
Vår medlem Kent "Birka" Björk har avlidit
  • Uppdaterad: 11 AUG 2020 12:18

Kent ”Birka” Björk 

Kent avled hastigt den 9 augusti och efterlämnar sin sambo Ing-Britt samt  Roger och Stefan med familjer.

Kent växte upp i Kvänum innan familjen flyttade till Skara 1950 när fadern fick arbete på Götala som lantarbetare. Kent började i unga år på Scan och han blev företaget troget i närmare 50 år.

”Birka” var en bollbegåvning och han kom att bli en av Skara IF:s främsta spelare under närmare tio år. När han gjorde värnplikten på I 15  i Borås försökte Norrby värva Kent men han ville hem till Skara.

”Birka” var högeryttern som kunde runda backarna på ett sätt som fick backen att överväga om han skulle fortsätta spela fotboll, men han kunde även vara högeryttern som verkade ha tråkigt på sin kant. Kent var en bolltalang som även spelade ishockey på vintern, han var med i det första pojklaget som åkte till Göteborg för att spela GP-pucken och han kom även att spela i Skara IF:s A-lag i hockey.

Bosse Persson spelade fotboll ihop med Kent i SI under många år:

-         ”Birka” var en av de bästa fotbollsspelare jag har spelat ihop med. Han var snabb och teknisk. De dagar Kent hade vaknat på rätt sida var han oerhört svårstoppad, säger Bosse.
-         Jag mötte Kent när jag var ute och cyklade i fredags. Det här dödsbudet kom oväntat och är naturligtvis mycket tråkigt, säger Bosse.

Kent var medlem i Skara Idrottshistoriska Sällskap. Han var som person en blyg och försynt grabb som aldrig skulle framhålla sina egna kvalitéer. Däremot kunde han prisa andra framstående idrottsprofiler.

 Kjell Nordström

 

 

Nedslag i förening


Äldre nr WI-tidningen

Besök sedan 200602

Web Analytics Made Easy -
StatCounter


 

 

 

Postadress:
Skara Idrottshistoriska sällskap
Lennart Persson, Rådhusgatan 12 lgh 1103
541 30 Skövde

Kontakt:
Tel: 0725291291
E-post: This is a mailto link

Se all info