Hoppa till sidans innehåll
Gamla handbollsstjärnan Magnus Jernemyr finns nu på Bjertorp.

Tisdagsresan till Bjertorp

13 APR 2022 19:24
Besök på travanläggningen i Bjerstor
  • Uppdaterad: 13 APR 2022 19:24

I tisdags blev det en utflykt till Bjertorp Trav och Kvänum. 26 medlemmar deltog och första stoppet skedde på travanläggningen Bjertorp.

Magnus Jernemyr har en lång och framgångsrik handbollskarriär bakom sig. Han har spelat 116 landskamper och var med och tog OS-silver i London 2012. Magnus har varit proffs i fyra klubbar. Bland annat i FC Barcelona (2008 – 2013).

Nu har Jernemyr sadlat om. Tillsammans med sambon Linda Sedström tränar Magnus travhästar. Nyligen flyttade paret till Bjertorp. Vi fick en inblick i verksamheten och Magnus berättade att han siktar på att bli proffstränare till nyåret.

Samma sak gäller för David Persson. Trots att David tränar drygt 30 hästar tituleras han fortfarande amatör. En mycket framgångsrik sådan. I fjol sprang Davids hästar in 4,5 miljoner. Han hade stora framgångar i V75.

David Persson har haft stora framgångar 
i travsporten de senaste åren.

David, som växte upp i Axvall, berättade om sin väg mot framgångarna. Tills för ett par år sedan hade David också ett annat jobb bredvid hästträningen. Nu är det bara hästar som gäller. David var förresten en hygglig fotbollsspelare i Axvalls IF en gång i tiden.

Sofia Aronsson var nästa besök. Många av oss imponerades av hennes ganska nybyggda stallar. Ett lyxboende för travhästar.

Sofia Aronsson framför sitt stall
som är ett lyxboende för travhästar.

Sofia berättade om hennes karriär som gått via flera länder. Bland annat USA och Frankrike. Nu har hon landat på Bjertorp och investerat stora pengar i sin rörelse.

Unico Broline är en av Sofias hästar. Den är med i V75 på söndag på Romme i Borlänge. Sofia räknar med toppchans för sin häst.

Efter några timmar på Bjertorp blev Lumber & Karle i Kvänum nästa anhalt. Där intogs en lunch av bästa märke. Till kaffet berättade Fredrik Dufva, en av delägarna, om hur hotellet kom till och deras verksamhet.

 

LP

Skribent: LP

 

 

Nedslag i förening

  Skaraortens
Ryttarförening 

Äldre nr WI-tidningen

Besök sedan 200602

Web Analytics Made Easy -
StatCounter


 

 

 

Postadress:
Skara Idrottshistoriska sällskap
Lennart Persson, Rådhusgatan 12 lgh 1103
541 30 Skövde

Kontakt:
Tel: 0725291291
E-post: This is a mailto link

Se all info